About / Contact

Deze webdocu is gemaakt door Amsterdam Alternative om collectief eigendom (zonder winstoogmerk) als bruikbaar model onder de aandacht te brengen.
Het is een inspiratie document maar zeer zeker ook een archief en handleiding. We hebben met opzet gekozen voor een uitbreidbaar systeem (modulaire webdocumentaire) zodat we nieuwe, interessante ontwikkelingen en initiatieven kunnen blijven toevoegen. Op de dag van de lancering (30 september 2023) wordt een groot deel van de projecten en artikelen online gezet, in de weken/maanden daarna volgt de rest van alle interviews en verhalen die we hebben opgenomen/geschreven.
Ben jij betrokken bij of ken je een project of organisatie die inhoudelijk perfect past bij deze webdocu laat het ons dan weten via onderstaand e-mailadres.

Omdat we zelf heel enthousiast zijn over dit project en we het belangrijk vinden om zoveel mogelijk mensen te bereiken en inspireren willen we graag aan de toegankelijkheid van het blijven werken. Dat betekent heel praktisch dat er bijvoorbeeld Engelse ondertitels bij alle videos zullen komen. Daarvoor zijn we op zoek naar vertalers die een steentje willen bijdragen. Neem contact met ons op als je daarmee zou willen helpen.

De focus van deze webdocu ligt op Nederland maar we zijn ons er van bewust dat er vele mooie projecten en organisaties in het buitenland zijn die hier inhoudelijk goed op aansluiten en soms qua ontwikkeling misschien wel verder zijn dan de projecten in Nederland. Buitenlandse projecten en initiatieven zullen we vermelden op de inspiratie blog pagina maar liefst gaan we in de toekomst nog een tweede versie van deze webdocu maken. Een internationale versie met mooie voorbeelden uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Afrika, Zuid Amerika, Azië en andere delen van de wereld. 

Contact
Voor vragen mail naar: collectiefeigendom(at)amsterdamalternative.nl

Workshops, lezingen, advies
Naast alle uitgebreide informatie in deze webdocu zijn we ook beschikbaar voor lezingen, workshop en deelname aan brainstorms.
Neem contact op via: collectiefeigendom(at)amsterdamalternative.nl

Oproep
Om de coöperatieve beweging en de transitie naar een betere, eerlijke samenleving voor iedereen in gang te zetten en verder te helpen is jullie steun hard nodig. Bij deze een oproep aan iedereen om projecten die werken met collectief eigendom te ondersteunen. Helpen kan op allerlei manieren, dat is afhankelijk van de betreffende organisatie, maar financiële steun is sowieso altijd welkom. 

De makers
Aan deze webdocu hebben ontzettend veel mensen meegewerkt. Schrijvers, fotografen, cameramensen, geluidsmensen, tekst redacteurs, video editors, animators, grafisch ontwerpers, voice artists, coders en researchers. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen en natuurlijk dank aan iedereen die we mochten interviewen. Zonder jullie inspirerende verhalen had deze webdocu niet kunnen bestaan.

Concept: Ivo Schmetz (contact(at)ivoschmetz.nl)
Camera: Pablo van Wetten, Ivo Schmetz, Floris Schäfer, Isaac Owusu, Joshua Alagbe, Elffin Beers, Bob Schoo (NPN), Tomasso Campagna, Erve Kiekebos (drone), VibeVision (drone beelden Ecodorp Boekel)
Edit en animatie: Ivo Schmetz
Geluid: Peter Rutten
Grafisch /website ontwerp: Ivo Schmetz
Organogrammen ontwerp: Claire Matthews
Website techniek: Joes Koppers
Schrijvers: Ivo Schmetz, Leonie Wegertseder, Rinske Bijl, Imre van Son, Jeske Jongerius, Olivia Lance, Maxima Meyer, Federico Savini, Dominic Dibble, Jennifer Benson, Jaime Toepfer, Snigdha Bansal, Thijs Gieben, Reinhilde Jonkhout, Chandar van der Zande, Douwe Schmidt, Golnar Zeighami, Yadira de Jong, Jens Kimmel, Sebastian Olma, Violet Dominguez, Kama Wojtuszko, Laura Burgers, Kinanya Pijl
Fotografie: Annelies Verhelst, Anisa Xhomaqi, Alexandros Chatzidimos, Hans Foto, Catharina Gerritsen, Susana Martins, Unconditional Thilove, Nina van Oort, Ilma fotografie, Dominique Chabot, Lisa van Zelm, Nilufer Ersoy, Eline Veninga, Marcin Robak, Matthijs Hoitsma, Aron Oostwouder
Tekst redactie: Sylvie van Wijk, Tahnee Jaftoran, Madeleine Race, Annelies Verhelst, Sarah Teixeira St-Cyr, Emma Ebeling
Vertalingen: Menno Grootveld, Karsten Brunt, Kiek Korevaar, Fairlingo, Christina Waller
Voorlees stemmen: Lilian Hak
Research: Olivia Lance, Anna Xanthi, Louise Dijker, Ivo Schmetz
Interviews: Ivo Schmetz
Productie: Ivo Schmetz

Mede mogelijk gemaakt door
Naast iedereen die heeft meegewerkt aan de realisatie van deze webdocu willen we ook het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het AFK heel erg bedanken voor de financiële steun. Zonder jullie was het ons niet zo snel gelukt om dit bijzondere project te realiseren.